Polityka Prywatności

Dane administratora

Adres naszej strony internetowej to: https://kancelaria-kurowska.pl.

Administratorem danych osobowych jest Agata Kurowska prowadząca Kancelarię Radcy Prawnego Agata Kurowska, ul. 3 Maja 14, 41-800 Zabrze

Dane podlegające przetwarzaniu

Komentarze
Kiedy odwiedzający witrynę zostawia komentarz, zbieramy dane widoczne w formularzu komentowania, jak i adres IP odwiedzającego oraz podpis jego przeglądarki jako pomoc przy wykrywaniu spamu.
Zanonimizowany ciąg znaków stworzony na podstawie twojego adresu email (tak zwany hash) może zostać przesłany do usługi Gravatar w celu sprawdzenia czy jej używasz. Polityka prywatności usługi Gravatar jest dostępna tutaj: https://automattic.com/privacy/. Po zatwierdzeniu komentarza twój obrazek profilowy jest widoczny publicznie w kontekście twojego komentarza.

Ciasteczka

Ciasteczka to niewielkie pliki tekstowe, które przechowywane są na Pani/Pana urządzeniu końcowym (smartfon, komputer, tablet) w związku z korzystasz ze strony internetowej Kancelarii.

Pliki te dostosowują stronę Kancelarii do Pani/Pana potrzeb oraz umożliwiają tworzenie statystyk dotyczących tego, jak odwiedzający stronę korzystają z niej. Statystyki pozwalają na ulepszenie strony internetowej.

Pliki sesyjne wygasają po wylogowaniu, wyjściu za strony internetowej, opuszczeniu przeglądarki.

Pliki stałe zapamiętujące Pai/Pana przeglądarkę (Nazwę użytkownika, adresu email i adresu strony internetowej)w ciasteczkach. Dzięki nim np. podczas pisania kolejnych komentarzy powyższe informacje będą już dogodnie uzupełnione. Te ciasteczka wygasają po roku.

Jeśli masz konto i zalogujesz się na tej witrynie, utworzymy tymczasowe ciasteczko na potrzeby sprawdzenia czy twoja przeglądarka akceptuje ciasteczka. To ciasteczko nie zawiera żadnych danych osobistych i zostanie wyrzucone kiedy zamkniesz przeglądarkę.

Podczas logowania tworzymy dodatkowo kilka ciasteczek potrzebnych do zapisu twoich informacji logowania oraz wybranych opcji ekranu. Ciasteczka logowania wygasają po dwóch dniach, a opcji ekranu po roku. Jeśli wylogujesz się ze swojego konta, ciasteczka logowania zostaną usunięte.

Na stronie wykorzystywane są pliki Facebook pixel, wtyczka przekierowująca do facebook, google analitics,

Po wejściu na stronę możesz wyrazić zgodę na apliki cookies. Możesz również zmienić ustawienia tych plików w swojej przeglądarce lub usunąć cookies.

Wyłączenie niektórych plików cookies może skutkować ograniczeniem możliwości korzystania z niektórych funkcji strony internetowej lub trudności z tym korzystaniem.

Osadzone treści z innych witryn
Artykuły na stronie mogą zawierać osadzone treści (np. filmy, obrazki, artykuły, wtyczka portalu społecznościowego itp.). Osadzone treści z innych witryn zachowują się analogicznie do tego, jakby użytkownik odwiedził bezpośrednio konkretną witrynę.
Witryny mogą zbierać informacje o tobie, używać ciasteczek, dołączać dodatkowe, zewnętrzne systemy śledzenia i monitorować twoje interakcje z osadzonym materiałem, włączając w to śledzenie twoich interakcji z osadzonym materiałem jeśli posiadasz konto i jesteś zalogowany w tamtej witrynie.

Numer telefonu oraz dane przekazane podczas rozmowy telefonicznej

Dzwoniąc pod numer telefony wskazany na stronie internetowej będziemy przetwarzać dane osobowe w postaci numeru telefonu oraz tych danych, które zostaną przekazane podczas rozmowy.

Dane przekazane w związku ze świadczeniem pomocy prawnej

Świadcząc pomoc prawną będziemy przetwarzać dane niezbędne przy jej udzielaniu. Dane mogą być przekazywane osobiści, telefonicznie, mailowo, pisemnie.

Cel przetwarzania danych

Dane osobowe przetwarzane będą w celu zapewnienia prawidłowego działania witryny, w celu wykonania czynności poprzedzających zawarcie umowy o świadczenie usług prawnych (przygotowanie oferty, wstępna ocena sprawy), a ponadto w celu wypełnienia obowiązków prawnych ciążących na administratorze  oraz w celach wynikających z prawnie uzasadnionych interesów realizowanych przez administratora w postaci realizacji roszczeń wynikających z umowy lub obrony przed takimi roszczeniami (przykładowo: wykorzystanie jako dowód w ewentualnych postępowaniu sądowym).

Podstawa prawna przetwarzania danych

Podstawą prawną przetwarzania  danych osobowych jest art. 6 ust. 1 lit. b oraz lit. c Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 roku w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE
(dalej: „Rozporządzenie RODO”). W celach wynikających z prawnie uzasadnionych interesów realizowanych przez administratora w postaci realizacji roszczeń wynikających z umowy lub obrony przed takimi roszczeniami podstawą prawną przetwarzania danych osobowych jest art. 6 ust. 1 lit. f Rozporządzenia RODO.

Okres przetwarzania danych

Pani/Pana dane osobowe będą przechowywane do czasu przedawnienia należności publicznoprawnych oraz roszczeń i odpowiedzialności administratora związanych z prowadzeniem witryny oraz wykonywaniem przez administratora umowy o świadczenie usług prawnych, w przypadku zawarcia takiej.

Twoje uprawnienia do danych

W okresie przetwarzania danych osobowych posiada Pani/Pan prawo żądania dostępu do swoich danych osobowych, ich prostowania, usunięcia, ograniczenia przetwarzania, prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania, żądania zaprzestania przetwarzania. Żądanie takie można wnieść na piśmie na adres siedziby administratora lub elektronicznie na adres biuro@kancelaria-kurowska.pl

Żądanie usunięcia danych i zaprzestania przetwarzania nie dotyczy to danych które jesteśmy zobligowani zachować ze względów administracyjnych, prawnych albo bezpieczeństwa.

Ma Pani/Pan prawo do wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych u jeżeli uzna Pani/Pan, że przetwarzanie Pani/Pana danych osobowych narusza przepisy Rozporządzenia RODO.

Możesz zażądać dostarczenia pliku z wyeksportowanym kompletem Pani/Pana danych osobowych będących w naszym posiadaniu.

Przesyłanie danych innym podmiotom

Dane osobowe mogą zostać przekazane podmiotom, z którymi współpracujemy, jeżeli okaże się to niezbędne do zapewnienia prawidłowego działania strony lub wykonania obowiązków ciążących na administratorze, w szczególności dostawcy usług IT.

Automatyczne podejmowanie decyzji i/lub tworzenie profili przeprowadzamy z użyciem danych użytkownika

Administrator nie zamierza przekazywać danych do podmiotu trzeciego, organizacji międzynarodowej i nie będzie dokonywał tzw. profilowania.

Call Now Button